Jag är fast!

Det var så länge sen jag skrev här. Jag är fast nämligen i Sydamerika. Jag var på en resa för att dyka här och skulle ha åkt hem för 3 veckor sen men har blivit fast ute i en ö. Jag skulle bo där, dyka lite, sola lite, dyka lite igen, sola igen, dyka igen och dyka lite till och ja, ni fattar men så blev det inte. När jag kom befann jag mig först i en annan stad, besökte en vän och sen tog jag mig vidare men när jag väl hade landat i ön blev vi helt instängda där p.g.a. landets restriktioner i karantän. Jag har nu lyckats ta mig därifrån som tur är, men där hade vi ingen internet, ingen möjlighet att kommunicera längre än till närmaste staden, resurserna i ön var så få, så det började bli lite anarki där.

Jag tog mig från ön genom att muta polisen där, jag fick förklara för dem att jag inte bor i ön och att jag bara var fast där men det var svårt att få de att förstå, de var så regelfasta (tills pengarna kom fram). Som tur var handlade inte om några tusen kronor, som i dessa coronatider kändes mer som ett stöd för dem än en muta. Jag lyckades iallafall ta mig därifrån och nu är jag på väg tillbaka till Sverige eller, ja först måste jag ta mig till huvudstaden där UD har varit behjälplig med att anordna en flygbiljett till Europa. Jag kommer dock behöva anordna resan hem själv från det landet jag kommer till. Något som är lättare sagt än gjort.

Ja men sånt är livet just nu. Dykningen verkar bli hemma i Sverige framöver och inte mycket i karibiska länder eller för den delen i andra länder runt om i världen. Det är tråkigt men jag förstår att det är nödvändigt.

Ja, vi hörs framöver! Tjingeling

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *