På väg till solen!

Innan den stora dykresan är på plats så skall min sambo och jag åka till Tenerifa i Spanien för att dyka under några dagar och njuta av den vackra naturen. Vi ska passa på då vi hittade billiga biljetter och kan bo hos en gammal vän. Vi kommer även att ta med oss vår egen utrustning, det blir mer kostnadseffektiv, så klart. Det ska bli kul att kolla på vilken utrustning spanjorerna använder sig av nu förtiden. Man blir alltid överraskad av att utveckling även sker på dykfronten.

När man ska resa kan packningen vara ett projekt i sig, speciellt när det är en begränsad mängd bagage man får ta med sig och man bara kan ha ett visst antal kilo per resväska. I vårt fall blir det bättre att använda hårda väskor så att packningen klarar av de stötar som sker på flygplatser.
Under tiden vi packade lyssnade vi på musik. Vi sökte på låtar med ordet ”Dive”, ni vet ”Dyka” på engelska. Det var en kul övning, kan man säga. Den låten som kom upp först var just sången ”Dive” med ”the one and only”: Ed Sheeran. Jag måste erkänna att jag blev nästan stolt över att ”Dive” är ett ord som förknippas med romantik och kärlek. Sedan hittade vi en grupp från Belgien som heter ”Dive” som spelar industriell rockmusik. Deras låt Far Away var riktigt bra, jag tror att jag har hört musik från denna grupp förut nu när jag tänker efter. Det roliga är att nu när jag ville höra mer av den belgiska gruppen så upptäcker jag att det också finns en svensk musikgrupp som självklart heter Dive och har en låt som heter Captain Nemo, också riktigt bra. Ni kanske
har hört denna låt som tydligen har även spelats av andra artister. Men nu, nu händer det…now are we talking…jag hittade en lounge låt som heter Diving with Whales, det är en Daniel Portman Remix och jag blev nyfiken på att lyssna på den låten. I förväg försökte jag föreställa mig hur en låt med den titeln skulle låta, men vilken överraskning det blev…nämen…man skulle lätt kunna lyssna på den njutandes av solen i en perfekt havsmiljö med en paraplydrink i
handen. Det som är speciellt med denna låt är att valarnas välkända ljud har inkluderas i den.

Jag antar och hoppas att det är en riktig inspelning av valarnas ljud. Vissa stunder låter mest som en kvinnlig röst som imiterar dem och jag är ganska misstänksam. Självklar fastnar man lätt i detta med musiken när man börjar ge sig in på att leta och undersöka. Ni vet hur jag menar. Ja, ja, ja, ok…jag tappade lite fokus. Nu får musiken rulla på av sig själv och jag får gå tillbaks till
packningen.

Vi ser verkligen fram emot att få komma iväg och dyka lite. Man vet aldrig, vi kanske lyckas se några grindvalar, delfiner eller havssköldpaddor under denna snabba resa. Men det viktigaste är att vi kommer att få dyka. Så som vi har längtat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *