Romantik i en panna

Hej igen mina goa läsare!

Nu har vi börjat landa lite mer i vardagen igen och rutinerna börjar falla på plats. Det är inte så pjåkigt ändå här hemma, trots oväder och vinter. Visst saknar man värmen och vågorna i Bali men det känns ändå skönt att komma igång med vardagen igen. Nu kan vi lägga fokus på det som är viktigast såhär på vinterhalvåret – att ta hand om sina nära och kära och umgås med familjen. Efter jul och alltid känner man ju ofta att man kanske behöver en liten paus från alla och socialiserande rent allmänt kanske. Men samtidigt har man lite brist på varandra som par, eller är det bara jag…?

Vardagen känns lätt lite grå och trist och man har ont om pengar såhär i januari men saknar varandra mer och mys-behovet är högt i vintermörkret. Snart är det dessutom alla hjärtans dag och då blir man ju lite påmind om romantiken som oftast glöms bort i vardagen! Har ni några planer för alla hjärtans dag?

Vi gillar att visa varandra uppskattning men det finns ju en fin gräns också. Finns ju inget värre än klichéer när det kommer till romantik! När det bara bli slemmigt liksom. Det undviker vi helst! En bouillabaisse går alltså bort, känns lite väl. Men skaldjur till alla hjärtans dag på en annat sätt är ju väldigt välkommet! Jag är inne på att göra en äkta spansk paella till sambon. Med massa skaldjur, egengjord fond och de rätta grönsakerna. Till detta ska vi självfallet ha en riktigt fräsch aioli och färsk citron. Här tar vi inga genvägar. Tror ni det kommer spela på hjärtsträngarna hos min kvinna?

Jag har en ganska stor paellapanna som jag tänkte tillaga paella i på äkta spanskt sätt – eller i alla fall så nära det går att komma. Har inte blivit av att jag investerat i någon brännare men jag tänkte använda pannan på grillen utomhus! Finns ju en del att tänka på dock, framför allt att man förberett allt i förväg, men också vara försiktig så inte att riset blir bränt i botten och inte tillagad i övrigt. Jag tänkte använda mig av lock till paellapanna för att undvika detta. Vänta tills kolen är ordentligt grå så det inte blir för varmt och sen sätta locket på så att värmen sprids jämt i pannan. Det ska ju såklart vara lite kärna kvar i riset dock!

Jag hoppas detta kommer bli mycket uppskattat och att jag lyckas med smakerna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *