Kom hem till kaos

Vänner! Hej på er, nu var det ett tag sedan sist.

Vi är hemma igen från Bali och ska jag vara helt ärlig så längtar jag tillbaka en hel del faktiskt. Värmen gjorde gott för både själen, blekheten och D-vitamin förrådet. Det märks att kroppen mår mycket bättre när solen skiner.

Sen vi kom hem har det varit lite smått kaos här hemma, ingen missade väl stormen Alfrida som hälsade på i Sverige? Den kom givetvis hem till oss också.  Eftersom vi landade i Sverige sent på kvällen och var väldigt trötta efter flygresan så var vi inte speciellt uppmärksamma när vi väl kom hem. Fokus låg på att borsta tänderna och krypa ner i sängen så snabbt som möjligt. När vi vaknade dagen efter blev vi däremot väldigt förvånade! Vi har en ganska stor balkong till vår lägenhet, där en del av den var täckt med ett plasttak, så man kan sitta ute både när det är fint väder och om det skulle börja regna osv. Det vi möttes av på morgonen var att vår balkong hade blivit helt taklös. Stormen hade alltså gått på så hårt att taket hade flugit av. I trädgården bakom lägenhetshuset låg ett par fällda träd och det var nog på håret att träden inte hade landat över huset. Det gick en rysning genom kroppen av tanken. Tänk om vi hade kommit hem och vårt hem inte hade funnits kvar!?

Vi sprang på några utav grannarna de följande dagarna efter att vi kom hem och dom berättade att det hade varit riktigt kusligt att vara hemma under stormen. En familj med tre små barn hade till och med flyttat hem till mormor och morfar ett par dagar för att det kändes så otryggt. Vi är väldigt tacksamma att hundarna var hemma hos min mamma medans vi var borta, så att dom var i tryggt förvar.

Alla som bor i lägenhetshuset samlades ute för att röja upp i trädgården och åtgärda skador som skett. Vi fick fantastisk hjälp av fastighetsägaren och nu ser det nästan ut som innan, förutom några färre träd.

Vi kontaktade försäkringsbolaget för att ta reda på vad vi har för rättigheter i ärendet med balkongtaket. Svaret blev att vi får sätta dit ett nytt plasttak och blir helt kompenserade, vilket känns otroligt skönt! Resan kostade oss väldigt mycket pengar och då hade känts lite surt att komma hem och behöva reparera för ytterligare tusenlappar.

Hos Plastexperten beställde vi nya plastskivor för tak och fick hjälp av en snickarvän att montera dom på rätt sätt. Så nu, efter ett par om och men så är vi på banan igen. Det är skönt att man naturligt har en positiv inställning och utgår ifrån att allt löser sig, för det gör det ju faktiskt!

Sköt om er, så hörs vi snart igen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *