Inför resan

Hej allesammans!

Nu börjar det verkligen att dra ihop sig inför resan och jag ska inte sticka under stolen med att jag börjar att få lite resnerver. Det är ju ändå en väldigt lång flygresa men jag är säker på att det kommer gå alldeles utmärkt!

Sandra är den strukturerade hemma hos oss och har skrivit en lista över saker som ska packas och en lista över saker som ska fixas innan resan. På listan över saker som ska packas så står det allt ifrån solhatt och badbyxor till vattenrening, alltså ett filter man sätter på en vattenflaska för att kunna dricka vattnet i naturen. På listan över saker som behöver ordnas innan resan står bland annat internationellt körkort, packad väska till hundvakten och ett par timer till lamporna här hemma. Vi båda har tagit ledigt från jobbet så vi behöver dessutom arbeta undan lite och göra en snygg överlämning till våra vikarier medans vi är borta. Det är verkligen mycket att tänka på, tur att vi snart får koppla av och njuta!

Jag tycker att det är väldigt roligt att lära mig nya saker och speciellt när jag ska till en ny plats. Då vill jag gärna ta reda på fakta om vart det är jag ska och vad det finns för normer och traditioner. Jag har läst på lite om Bali och jag tänkte att jag skulle dela med mig lite av fun facts.

Jag har läst att det finns en hel del apor på Bali och att dom är väldigt benägna att sno grejer från turister, allt ifrån väskor, hattar, solglasögon och mat. Det gäller med andra ord att hålla avstånd till aporna och att hålla hårt i sina grejer.

En annan lustig grej jag har läst är att om man blir hembjuden till någon på middag när man är på Bali så ska man lämna lite utav maten, istället för att äta upp allt. Det ska tydligen anses som en fin gest. Detta gäller dock endast middagar hemma och inte på restaurang.

Jag har alltid trott att Bali är en ö som man åker till, men efter lite research så visar det sig att Bali faktiskt är tre stycken öar. Det gjorde mig väldigt förvånad. Precis som Island och Nya Zeeland så har även Bali en del svarta stränder. Jag har ju varken vart på Island eller på Nya Zeeland så det ska bli väldigt häftigt att se. Det sägs dessutom att de två vulkanerna som finns på Bali fortfarande är aktiva.

Ni förstår säkert att jag ser mycket fram emot den här resan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *