Tillskott i familjen…

Det tog inte många veckor efter att vi hängde in våtdräkten tills väggarna i vår lägenhet började krympa. Jag behövde hitta en anledning förutom jobb att komma utanför dörren. Så jag gjorde något aningen drastiskt, dock otroligt roligt. En vän till mig som fick en kull sensommarvalpar hörde av sig till mig. Alla valpar hade sålts förutom en som föddes blind på ett öga. Enligt min vän var det flera som ångrade sig så fort dom fick se det silverfärgade ögat. Och nu visste min vän inte vad hon skulle göra då hon redan hade två hundar och inte fick plats med en till. Jag kunde inte låta bli att tycka synd om den oönskade lilla valpen. Så utan att säga till sambon slog jag till. Det kanske kan verka som ett impulsivt beslut att ta mitt i en höstdepression, men vilken glädje det gav oss. Min sambo var lite skeptisk till en början men det gick över så fort jag förklarade omständigheterna kring Enögas adoption. Haha kunde inte låta bli att döpa honom till Enöga. Det är en riktig pirathund.

Nu har Enöga bott hos oss i nästan två månader. Två väldigt kärleksfulla månader! Han har verkligen hittat hem hos oss. Han har sin egna säng, en massa hundleksaker, otaliga hundben, sambon köpte till och med kläder till stackaren. Vi har börjat träna lite agility träning i en park nära där vi bor och spårning. Jag köpte nose work som är små doser där det finns dofter man kan använda när man tränar spårning med honom. Det har gått jätte bra att träna spårning! Vi provade ett tag att skippa kopplet när vi kastade boll men det blev mycket jagande i slutänden. Längre fram ska vi allt träna så att Enöga klarar sig utan koppel men än så länge är han för ung.

Nu när det är oktober har vi köpt en liten Halloween kostym åt Enöga, som ni säkert kan gissa är det en piratkostym, med ögonlapp och hela rubbet. Sambon och jag skall båda matcha hans kostym som pirater. Kommer bli kul att se hur folk reagerar när vi går runt utklädda till pirater hela familjen.

Det var allt för denna gång men jag önskar er alla en fin vecka!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *