Utrustning

Hej kära läsare.

Idag ska vi prata om vikten att ha koll på sin utrustning. Det allra flesta olyckor som händer när man är under vattenytan sker på grund utav oförsiktighet eller den vanligaste anledningen är felande utrustning. Vilket är anledningen varför vi alltid dubbel kollar vår utrustning innan en dykning, det är även anledningen varför man måste genom gå en grundlig utbildning innan man får sitt licens där man tydligt lär sig att gå igenom sin utrustning. Jag är personligen starkt emot alla dessa semester dykarskolorna. Där du får ditt dykarlicens på mindre än en dag utan att veta vad du gör, det är rent livsfarligt. Man ska inte försöka springa innan man kan gå. Det är samma sak som med fallskärmshoppning, du dubbelkollar alltid din utrustning och du hoppar inte ur ett plan utan att verkligen veta vad du sysslar med.

Vi på föreningen rekommenderar stark att man håller sin utrustning uppdaterad och helst inte dyker med samma slangar i mer än ett år om dom inte regelbundet används då dom lätt torkar. Vill man vara trygg kostar det att dyka. Det är inte en billig hobby, det är en livsstil.

Då vi alla i föreningen följer dessa riktlinjerna, arbetar vi just nu för att importera flertal tuber, slangar, munstycken osv. Ifrån utlandet. Importerar vi detta till ett billigt pris direkt ifrån en fabrik kommer alla i föreningen kunna nyttja dessa tillbehör genom att hyra eller alternativt köpa dom av oss. Jag blev ansvarig för detta stora projekt, då det rörde sig om att importera dykarutrustning för mycket pengar och jag har en bakgrund inom ekonomi. Jag hittade flera billiga leverantörer utav dykarutrustning men vilken skulle jag välja, och följde munstycken ifrån Spanien samma regler som munstycken ifrån Sverige. Det var så mycket att tänka på, inte minst hur i hela fridens namn får man utrustningen till Sverige billigt utan att frakten äter upp hela budgeten. En av våra medlemmar som råkar ha ett export företag gav mig ett smart tips. Han sa att det finns så många fällor man kan falla i som man själv inte ens skulle tänka på. Hans firma använder sig därför regelbundet av en internationell exportkonsult på en firma som heter Sivergrowth. Han förklarade att om jag kontaktar dom med uppgifter om leverantören så kommer dom granska regler, lagar och frakt alternativ åt mig så att inget väsentligt missas. Som han sa man vill ju inte lägga en halvförmögenhet på dykarutrustning som sedan fastnar i tullen på grund av någon lag man har missat. Så det är precis vad jag gjorde och inte långt efter mejlet var skickat till Sivergrowth var ett möte inbokat för en konsultation. Är ni också intresserad av import eller export och skulle vilja ha en konsultation Läs mer här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *